Carried away by love…

Santorini Island, Cyclades

Όταν αυτό το ζευγάρι μού ειπε οτι θέλει να παντρευτεί στη Σαντορίνη, χαμογέλασα πολύ πλατιά. Όταν μου είπαν ότι θέλουν να κάνουν έναν κλειστό γάμο (μικρής εμβέλειας), τότε πραγματικά πήδηξα από τη χαρά μου! Αφενός η Σαντορίνη, με το εξωπραγματικό τοπίο της και τη μυστηριώδη ατμόσφαιρα, ανήκει στους αγαπημένους μου προορισμούς. Αφετέρου, τώρα θα είχα την ευκαιρία να καλύψω έναν “micro wedding”, δηλαδή με περιορισμένη λίστα καλεσμένων και με μίνιμαλ φιλοσοφία, επικεντρώνοντας έτσι περισσότερο στο ζευγάρι και περνώντας περισσότερο χρόνο μαζί του πριν και μετά την τελετή, αποδίδοντας καλύτερα το συναίσθημα της κάθε στιγμής.

Η Corey και ο Jordan, είναι ένα γοητευτικό ζευγάρι που πέταξε χιλιάδες μίλια με αφετηρία την Αμερική και προορισμό το ελληνικό διαμάντι της Μεσογείου, μαζί με λίγους αλλά αγαπημένους φίλους και συγγενείς για να παντρευτεί αναπαριστώντας – ανάμεσα και σε άλλα τελετουργικά – ένα παραδοσιακό αγγλοσαξωνικό έθιμο που προέρχεται από την ιστορία των ναυτών του 19ου αιώνα. Το λεγόμενο “δέσιμο του κόμπου” – χρησιμοποιείται και σήμερα ως έκφραση στα αγγλικά για να υποδείξει τη γαμήλια ένωση – ήταν ένας τρόπος να εκφράζονται τα αισθήματα αγάπης ή αδιαφορίας ανάλογα με το πώς δενόταν ο κόμπος από τη γυναίκα-αγαπημένη του ναύτη που τον περίμενε να γυρίσει από το ταξίδι.

Η συμβολική τελετή που ξεδιπλώθηκε ανάμεσα στα εκθαμβωτικά λευκά κτίρια στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, εξέπεμπαν ρομαντισμό, συγκίνηση και ζεστή φιλική ενέργεια. Το ζευγάρι αντάλλαξε όρκους, έκανε το τελετουργικό με τον λευκό και πράσινο κόμπο και άκουσε εμπνευσμένα και συγκινητικά λόγια από τους καλεσμένους. Όλοι μας μοιραστήκαμε ιστορίες του ζευγαριού, τι τους έχει φέρει πιο κοντά, τι έκαναν τον καιρό της πανδημίας και μερικά ενδιαφέροντα μαθήματα ιστορίας για τα έθιμα του γάμου.

Ο χώρος που φιλοξένησε την τελετή είχε ό,τι μπορούσε να ζητήσει κάποιος: εκπληκτική θέα, στυλ, άνεση, υψηλή αισθητική, απλόχερη εξυπηρέτηση. Όμως αποδείχτηκε ότι αυτό το πολύ ενεργητικό ζευγάρι αποζητούσε πολύ περισσότερα από τα κεράσματα της σαμπάνιας και τη χαλάρωση δίπλα στην πισίνα και παρόλο που ο χρόνος δεν είναι ποτέ αρκετός για να δεις από κοντά όλες τις ομορφιές του νησιού, αυτοί οι δυο κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την κάθε στιγμή που είχαν στη διάθεσή τους. Ξεκίνησαν την περιπέτεια με μια εξερεύνηση προς τον βραχώδη όγκο του Σκάρου- άλλοτε πλούσια καστροπολιτεία του νησιού. Στη συνέχεια έχωσαν τα πόδια τους στην ζεστή σκούρα άμμο της Βλυχάδας, μιας όμορφης παραλίας που ξεχωρίζει για το σεληνιακό τοπίο με τα βράχια γύρω της να θυμίζουν γλυπτό. Τέλος, θαύμασαν τον καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό του νησιού, τον Πύργο, χτισμένο στην καρδιά της προ-ηφαιστειακής ενδοχώρας, στην πλαγιά του Προφήτη Ηλία.

Όλες αυτές οι υπέροχες αναμνήσεις ευτυχώς δεν χάθηκαν στα πολύβουα σοκάκια του νησιού ή στον άνεμο του Αιγαίου. Ήμουν εκεί, μαζί τους, δίπλα αλλά πάντα πολύ διακριτικά, με το έμπειρο πια μάτι να “πιάνει” όλες τις μοναδικές στιγμές του ζευγαριού μαζί με τους λίγους αλλά αξιολάτρευτους καλεσμένους που κατάλαβα πως έχουν παίξει έναν ξεχωριστό ρόλο στη ζωή της Corey και του Jordan.  Μερικά από τα λόγια αυτών των καλεσμένων ίσως περιγράφουν καλύτερα τη μαγική ατμόσφαιρα που έζησα...

 

Όλοι μας εδώ έχουμε τις δικές μας ιστορίες αγάπης. Κάποιοι δεν τις έχουν “γράψει” ακόμη ή άλλοι τώρα φτάνουν στο καλύτερο σημείο τους. Corey και Jordan, είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε, να ελπίσουμε για εσάς, και για να σας θυμίσουμε ότι η αγάπη δεν είναι όπως στα παραμύθια, αλλά είναι η εμπειρία που έχει ο καθένας γράφοντας τη δική του ιστορία. Δεν είναι μόνο ένα λεπτό- ούτε καν αυτό εδώ το λεπτό. Είναι κάθε λεπτό που περνά.”

 

Thumbnail photo by Chris Gouberis, @chrisgouberis

Screenshots