Μία, δύο…τρείς διακρίσεις σε μια μάχη εικόνων και συναισθημάτων

Ήταν άλλος ένας δύσκολος διαγωνισμός. Ο ανταγωνισμός σκληρός και οι παίκτες έμπειροι. Για ακόμη μια χρονιά, έπρεπε να σταθώ ανάμεσα σε διεθνώς καταξιωμένους δημιουργούς, που έχουν κατακτήσει την αγορά και έχουν καθιερωθεί ως μαιτρ του είδους εδώ και αρκετά χρόνια.

Τα βραβεία BALKAN της WEVA, όπως λέγεται η Παγκόσμια Ένωση Βιντεογράφων Εκδηλώσεων (4.177 εγγεγραμμένα μέλη), απονέμονται κάθε χρόνο στους καλύτερους βιντεογράφους, οι οποίοι υποβάλουν τη δουλειά τους σε έναν ετήσιο διαγωνισμό επίδειξης δεξιοτεχνίας και κινηματογραφικής μαεστρίας. Επαγγελματίες από τις χώρες των Βαλκανίων, συμμετείχαν σε μια ετήσια μάχη πάνω σε τρεις κύριες κατηγορίες – Καλύτερος Βιντεογράφος, Καλύτερος Μοντέρ, Καλύτερος Καμεραμάν  –  αλλά και σε δέκα ακόμη μικρότερους πιο εξειδικευμένους τομείς βιντεογράφησης εκδηλώσεων.

Το παιχνίδι στήθηκε όπως πάντα με αυστηρούς κανόνες και αρκετά προαπαιτούμενα, οι κριτές πήραν θέση και πάτησαν το «play». Το έργο τους αποδείχτηκε δύσκολο καθώς μαγευτικές εικόνες πλημμύρισαν την οθόνη, η φαντασία ξεδιπλώθηκε με τον πιο δημιουργικό τρόπο με τη φύση και τους ανθρώπους σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Οι συμμετοχές πολλές, για τη ακρίβεια 113 στο σύνολο, τα κριτήρια συγκεκριμένα και η επιλογή εξαιρετικά δύσκολη.

Μέσα από αυτό το πλούσιο «καλάθι» με υψηλής αισθητικής films, με καλοδουλεμένα και πρωτότυπα σενάρια και μοντάζ αντάξιο κινηματογραφικής ταινίας, η δουλειά μου κατάφερε να ξεχωρίσει.

«Η ικανότητα να καλλιεργεί το συναίσθημα», «βίντεο με ιδιαίτερο στυλ», «δημιουργικές λύσεις»…αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που οδήγησαν  στην 1η θέση στην κατηγορία “Best Wedding Highlights” και στην 5η θέση στις κατηγορίες “Best Colorist” και “Best Engagement”.

Για μια πιο πλήρη εικόνα των βραβείων, επισκεφτείτε τη σελίδα: https://weva.pro/en/balcan-award-2018

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που αξιολόγησαν θετικά τη δουλειά μου και την ανέδειξαν με τη ψήφο τους. Ακόμη, ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους τους συμμετέχοντες και συναδέλφους από τη μεγάλη γειτονιά των Βαλκανίων και την Ελλάδα.

Ραντεβού πάλι του χρόνου με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!