Ταξίδι προς τ’ αστέρια

Αθήνα & Βερολίνο

Όταν ανοίγεις την εξώπορτα σου και βρίσκεις την αγάπη, τότε τα αστέρια πρέπει να έχουν βρεθεί στο δρόμο σου.

Αυτή τη φορά τ’ αστέρια ήταν αυτά που μου έδειξαν το δρόμο. Φώτισαν τη διαδρομή από την Αθήνα μέχρι και το Βερολίνο στις πολλές ώρες γυρισμάτων που αφιέρωσα στον όμορφο γάμο της Άννας από την Ελλάδα και του Γιένς από τη Γερμανία. Για την ακρίβεια, 30 ώρες με την κάμερα πέρασαν σαν νερό καθώς κινηματογραφούσα τις χαρούμενες στιγμές του γάμου αλλά και αργότερα ενός μεγάλου περίπατου μαζί με το ζευγάρι σε πέντε διαφορετικές τοποθεσίες εντός και εκτός συνόρων.

Όπως καταγράφεται και στα προσκλητήρια του γάμου, μια καταπληκτική δημιουργία της Έλενας Μπάκα, όπου χρόνος και τοποθεσία του γάμου σημειώνονται σε έναν αστρολογικό χάρτη, η ιστορία μας ξεκινά στις αρχές Ιουλίου με πλήρως καλοκαιρινή διάθεση από το ναό του Άγιου Ιωάννη του Προδρόμου στην Αρτέμιδα. Το λευκό εκκλησάκι βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του ομώνυμου λόφου, χαρίζοντας μοναδική θέα σε όλες τις κατευθύνσεις καθώς και ένα αίσθημα απεραντοσύνης. Η Άννα με το κομψό νυφικό φόρεμα του ελληνικού οίκου με το «μυθολογικό» όνομα Nidodileda και ο Γιένς με κλασικό κοστούμι Armani, απόλυτα ταιριαστοί, έζησαν με συγκίνηση το μυστήριο, περιτριγυρισμένοι από συγγενείς και φίλους, μερικοί από τους οποίους διένυσαν αρκετά χιλιόμετρα για να παραβρεθούν στην τελετή. Ο Γιένς βλέπετε, άφησε πίσω του το βροχερό Βερολίνο για να εργαστεί στην Ελλάδα πριν μερικά χρόνια και έτσι όπως τα άστρα ορίζουν, τελικά για να γνωρίσει και τη γυναίκα της ζωής του ενώ έψαχνε για σπίτι στην Αθήνα!

Κι επειδή οι ισορροπίες είναι πάντα χρήσιμες, και για να αντισταθμίσω κάπως το εκτυφλωτικό φως του ελληνικού καλοκαιριού, έκανα μαζί με το ζευγάρι μια μεγάλη βόλτα σε μια πόλη που μέσα από τα μνημεία και τη χωροταξία της αναβλύζει η ιστορία από διάφορες εποχές: το ζωντανό πολυπολιτισμικό Βερολίνο. Ξεπακέταρα τα μαγιό και τα αντηλιακά, άφησα πίσω μου τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και τις περιπλανήσεις στην Πλάκα και στο κέντρο της Αθήνας και όρισα νέα διαδρομή μέσα από τα πάρκα και τις μποέμ γειτονιές, τα υπαίθρια γκράφιτι και τα μικρά γηπεδάκια της γερμανικής πρωτεύουσας.

Η «συνταγή» είχε επιτυχία. Αν προσθέσεις 5 τοποθεσίες, «ανακατέψεις» με 30 ώρες γυρισμάτων και φιλτράρεις με 84 περίπου ώρες μοντάζ, τότε η «συνταγή» βγαίνει ιδιαίτερα νόστιμη: ένα ζουμερό και απολαυστικό βίντεο – memorabilia με την Άννα και τον Γιένς, που τελικά δεν χρειάζονται κανένα χάρτη για να βρουν τη αγάπη!

Άννα και Γιενς, να ζήσετε!

Thumbnail photo by Nefeli Maggalousi

Screenshots

Λήψη με παραλία, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων και events
Λήψη με γαμος παραλία, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων και events
Λήψη με υποβρύχια κάμερα, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων και events
dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων και events
βίντεο γάμου, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων και events
wedding video, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων
wedding drome video, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, εκδηλώσεων, events
wedding video, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης, events
wedding video, dimh, Cinematographer γάμου, βάπτισης